Matrix Coaching

De Matrixmethode bij leerproblemen voor visuele personen

Matrixcoaching kan helpen bij het opruimen van je hoofd,waarbij je de dingen op een vaste plaats zet. Wat al goed is kan blijven en als iets niet bevalt, verander je het in hoe het voor jezelf beter kan werken. Dit proces wordt ondersteund door technieken uit de NLP, waarbij een van de uitgangspunten is dat iedereen in staat is om zijn eigen oplossingen te vinden. De Matrixcoach begeleidt de cliënt bij het vinden van die oplossing. Door de speelse methode is Matrixcoaching uitermate geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Een make-over van je hoofd in 2-4 consulten. Niet alleen voor leerproblemen, dyslexie of dyscalculie maar ook toepasbaar bij faalangst,bedplassen,emotionele problemen, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, zorgen etc.

Praktijkvoorbeelden

Vrouw 40 jaar, dyslexie, moeite met de tafels, snel afgeleid, aantal verdrietige dingen zitten vooraan in het hoofd. De letters staan helemaal door elkaar, de cijfers idem, de tafel van 8 zit er niet goed in. Er is een verdrietig gevoel wat te maken heeft met een aantal overleden mensen. De concentratie is niet optimaal, de aandacht vliegt weg. Na afloop van de coaching is er een grote ruimte voor concentratie in haar hoofd. Ze heeft zich voorgesteld dat ze met deuren, ramen, gordijnen en sloten alles kan buitenhouden wat er niet in hoeft. Desgewenst kan dat allemaal open om er eens een frisse wind doorheen te laten waaien of om nieuwe informatie op te nemen. Er is een grote kast gekomen in haar hoofd waar ze lades heeft voor het alfabet, cijfers, tafels, klokkijken ook digitaal. De tafel van 8 kan ze dromen en het voelt een stuk beter aan. Meisje 12 jaar, komt met dyscalculie, spellingsproblemen, een aantal woorden die er maar fout in blijven zitten, spanning voor de entreetoets, verlegenheid en verdriet over een aantal familieleden die overleden zijn. De tekening van haar hoofd laat zien dat de cijfers door elkaar staan, het verdriet een grote plaats inneemt naast het zelfbeeld en de x sommen die ze steeds opnieuw moet uitrekenen.

Door het opnieuw en nu goed inprenten van de cijfers 1-100, is ze in staat om getallen als 32, 24 etc goed op te schrijven ipv ze om te draaien. De tafel van 8 komt nu met uitkomst op een goede plaats in haar hoofd. Woorden die ze stelselmatig fout schreef zijn opgeruimd en de goede versie is ingeprent. Het verdriet over de overleden mensen heeft een andere plek ingenomen en ze heeft er mooie foto’s neergezet. Verder zijn er nog wat gedachtespinsels over haar zelfbeeld opgeruimd en kan ze nu met tevredenheid naar zichzelf kijken.