Bioresonantie

Bio-resonantie, praktische uitleg

Bioresonantie is een test- en behandelmethode. De methode is gebaseerd op kennis van acupunctuur, orthomoleculaire voeding, homeopathie, electro acupunctuur en nog veel meer. Doel is om in een consult een overzicht te krijgen van de meest verstoorde organen/meridianen. Ik ben van mening dat er een samenhang bestaat tussen het functioneren van verschillende groepen organen.

Als duidelijk is welke groep organen de meeste klachten geeft, dan kunnen we kijken wat daar een rol in heeft gespeeld.

Wat ik in mijn praktijk vaak tegenkom is een relatie met:

 • Emotionele verstoring, stress, uitputting, slecht slapen
 • Tekorten aan vitamines, mineralen of andere voedingssupplementen.
 • Slechte weerstand en daarmee niet goed kwijt kunnen raken van virussen, bacteriën , schimmelinfecties, parasieten, lyme etc.
 • Onvoldoende mogelijkheid van het lichaam om te ontgiften,
 • Vervuild bindweefsel
 • Belasting van zware metalen zoals amalgaam
 • Belasting van chemische stoffen uit medicijngebruik, schoonmaakmiddelen of lijm, PCB’s, formaldehyde en beroepsaandoeningen.
 • Klachten sinds vaccinaties, zowel klachten die ontstaan na de kindervaccinaties als klachten sinds het griepvaccin
 • Blokkade van de wervelkolom
 • Een storend litteken, wat te voelen is bij weersveranderingen of langer dan een half jaar sinds het litteken is ontstaan.
 • Gevoeligheid of energieverlies door gebruik van mobiele telefoons, stralingsbelasting in het algemeen.
 • Voedingsintolerantie, gevoeligheid of allergie.
Iemand krijgt niet zomaar klachten. Het lichaam is altijd vanuit het zelfherstellende vermogen op zoek naar de best mogelijke oplossing. En omdat vanuit de 5 Elementen leer (acupunctuur) bekend is dat organen energie aan elkaar kunnen geven of juist onttrekken, kan het zo zijn dat er een sneeuwbal effect aan klachten ontstaat.
Dit gebeurt niet van de een op de andere dag, vaak zijn er al langer vage klachten die bij elkaar opgeteld toch heel wat problemen opleveren.

Wat we vaak zien is dat er bij jonge kinderen al problemen zijn in de darmen, vertering en weerstand. Soms met huidklachten zoals eczeem, droge huid of veel ontstekingen. Het kan heel goed zijn dat de darmflora vanaf het begin al niet optimaal is geweest. darmkrampjes, maagzuur, diarree of obstipatie kunnen daar allemaal een gevolg van zijn. Blijft dit zo doorgaan dan kan het zijn dat na verloop van tijd luchtwegklachten, slijmvorming, bronchitis of bv COPD (astma) ontstaan. Snot, slijm, oorontstekingen, slechte weerstand, energieverlies kunnen hier mee te maken hebben.

Bij volwassenen kan dit ook spelen, waarbij darmen, huid, luchtwegen en soms nog andere orgaansystemen overbelast zijn geraakt.
Prikkelbare darm is dan bijvoorbeeld de diagnose, maar dit kan het hele spijsverteringskanaal betreffen. Maagzuur, opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikpijn, klachten van de buik na het eten, onregelmatige ontlasting, diarree, obstipatie, aambeien kunnen allemaal voortkomen uit het niet goed verteren van de voeding.

Met Bioresonantie kun je dan een indruk krijgen welke organen/meridianen zijn ontregeld en welke voeding daarvoor verantwoordelijk is.

De behandeling bestaat dan uit verschillende onderdelen. Om even bij dit voorbeeld te blijven leg ik uit wat de aanpak zou kunnen zijn.

 • Weglaten of vervangen van meest storende voedingsmiddel.
 • Ondersteunen van de spijsvertering waar nodig met voedingssupplementen. Dit valt te testen en kan onnodig gebruik van middelen voorkomen.
 • Evt ontgiftingsproces ondersteunen door veel water/groene theesoorten te drinken. Het kan nodig zijn om dit aan te vullen met drainage middelen (homeopathisch)
 • Stabiliseren van de meest verstoorde orgaansystemen met de Bioresonantie apparatuur.

Dit alles in overleg.

Afhankelijk van de klachten zie ik iemand dan tussen de 2-4 weken terug om te meten wat er verbeterd is ten opzichte van de eerste keer. Dan valt de verdere aanpak te bepalen en het gebruik van de gegeven middelen wordt dan ook opnieuw bekeken.
Vaak merken mensen dan al geleidelijke verbetering op meerdere fronten. Het kan snel de goede kant op gaan als er meerder dingen tegelijk aangepakt worden.

Waar ik in de praktijk veel mee werk en goede vooruitgang zie bij mensen zijn buikklachten in alle soorten en maten, allergie, eczeem, hoofdpijn, moeheid, slechte weerstand, lyme, menstruatieklachten. Maar ook klachten die ten gevolge van stress in het lichaam klachten geven kunnen hiermee aangepakt worden.

Als u vragen heeft of u vermoedt dat uw klachten ook met Bioresonantie goed te behandelen zijn dan kunt u altijd even bellen (026 3634170). Een mail sturen kan natuurlijk ook naar info@patronendoorbreken.nl. het liefst via het contactformulier, dan heb ik de gegevens om te reageren compleet.

Waar kan Bioresonantie goed bij helpen?

De Bicom-Bioresonantietherapie wordt vaak ingezet als het gaat om het behandelen van acute en chronische allergieën. Pollen, huisstofmijtallergie, koemelkeiwit en tarwe allergie en hieraan gerelateerde voedingsovergevoeligheden. Klachten die hieruit voorkomen zie ik veel op het gebied van huid (eczeem, zonneallergie, acne, galbulten, jeuk, haaruitval) of klachten van maag en darmslijmvliezen (opgeblazen gevoel, winderigheid,prikkelbare darm, obstipatie of diarree)

Tevens is de Bicomtherapie een goede ondersteuning bij problemen met de weerstand, chronische vermoeidheid, onvoldoende herstel na ziekte van Pfeiffer, Lyme of andere ziekteverwekkers, reumatische klachten,PMS, menstruatie en overgangsklachten, KNO problemen, sportletsel/blessures, opheffen van (litteken)blokkades.
De methode BICOM bioresonantie behoort tot de alternatieve geneeskunde evenals bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur en andere speciale therapie richtingen. De Bicom bioresonantie therapie is een beproefde therapie methode en wordt erkend binnen de speciale behandelingsrichtingen. In de traditionele geneeskunde is de Bicom bioresonantie methode echter niet onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek en daarom nog steeds niet erkend.