Elektro Acupunctuur Info

EAV: Electroacupunctuur volgens Voll

In de klassieke acupunctuur is het bekend dat tussen lichaamsdelen en organen enerzijds en acupunctuurpunten anderzijds een verband bestond. Dr. Voll vond dat door metingen te verrichten aan acupunctuurpunten een functiediagnose van het corresponderende orgaan mogelijk was. Daarbij bleek dat ziekte een storing was in de energetische toestand van organen en weefselsystemen. Door metingen kon de lokalisatie worden bepaald van de storing en werd duidelijk welke reacties dit in de rest van het lichaam tot gevolg had. De EAV is niet alleen voor acute ziektegevallen van belang maar ook voor de chronische. In de praktijk test ik hiermee de werking van homeopathische middelen uit, eventueel aangevuld met orthomoleculaire voedingssupplementen. Als er sprake is van overgevoeligheden voor voeding dan kan EAV hierin meer duidelijkheid verschaffen.

EAV wat kun je er mee?

Door middel van EAV is te meten hoe meridianen functioneren. Naarmate de meetwaarden sterker afwijken van de norm is de meridiaan meer uit balans. Dit kan tot gevolg hebben dat andere meridianen eveneens overbelast worden om het lichaam weer in evenwicht te krijgen. Meridianen staan onderling in relatie met elkaar en het kan noodzakelijk zijn meerdere dingen tegelijkertijd aan te pakken om klachten aan de basis op te lossen. Zodoende kan een langdurige verbetering ontstaan.

Wat kan EAV hierin betekenen?

Door te kijken welk orgaansysteem het grootste aandeel heeft in deze verstoring kun je deze organen sterker maken door de juiste voedingssupplementen te geven. De behoefte aan voedingssupplementen is zeer individueel bepaald. Door middel van een test is na te gaan welke vitamines of mineralen nodig zijn om de orgaanfuncties te verbeteren. Zo kan een combinatie van Vitamine B6 en Lecithine de alvleesklierfunctie reguleren, waardoor de bloedsuiker stabieler wordt. Hiermee kunnen klachten als moeheid, concentratiestoornissen, wisselende stemmingen, hoofdpijn, snoephonger en druk gedrag al verbeteren. Andere supplementen helpen bijvoorbeeld de bijnieren te herstellen of bevorderen de stress-bestendigheid en het natuurlijke slaappatroon. Uiteindelijk is het toch de kunst om, als al die organen weer naar behoren werken die functies in balans te houden. Het liefst zoveel mogelijk op eigen kracht, dan kan klassieke homeopathie een waardevolle aanvulling zijn.